Razvoj sistema množičnega vrednotenja nepremičnin : izhodišča in koncept informacijskega sistema - Zakrajšek, Franc, 1951-; Kovačec Naglič, Ksenija; Dimitrovska Andrews, Kaliopa; Mestna občina Ljubljana. Oddelek za kulturo in raziskovalno dejavnost; Ministrstvo za znanost in tehnologijo; Ministrstvo za okolje in prostor; Statistični urad Republike Slovenije (Ljubljana : Urbanistični inštitut Republike Slovenije, 1996)
Raziskava vsebuje rezultate začetne programske faze razvoja sistema množičnega vrednotenja nepremičnin v Republiki Sloveniji in/ali Mestu Ljubljana: izhodišča razvoja sistema množičnega vrednotenja nepremičnin, koncept informacijskega sistema za spremljanje tržišča nepremičnin, mednarodna anketa o podatkovnih zbirkah, ki zadevajo tržišče nepremičnin, prikaz izbranih primerov množičnega vrednotenja nepremičnin.
The research deals with the introduction of real property mass appraisal in the Republic of Slovenia and/or in Ljubljana City. It is consist of intial points of the development of real property mass appraisal, concept of information system for monitoring of real property market, international survey of data collections related to real property market and presentation of some cases of real property mass appraisal.
Uvod: str. 6-9. Izhodišča razvoja sistema množičnega vrednotenja nepremičnin / Franc Zakrajšek: str. 10-15. Koncept informacijskega sistema za spremljanje tržišča nepremičnin / Franc Zakrajšek: str. 16-20. Mednarodna anketa o podatkovnih zbirkah, ki zadevajo tržišče nepremičnin / Ksenija Kovačec Naglič, Franc Zakrajšek: str. 21-44. Izbrani primeri množičnega vrednotenja nepremičnin / Ksenija Kovačec Naglič, Franc Zakrajšek: str. 45-71. PRILOGE. Primeri oblik klasičnih modelov za vrednotenje nepremičnin / Franc Zakrajšek: str. 73-75. Osnovne značilnosti trga nepremičnin v Veliki Britaniji / Kaliopa Dimitrovska Andrews: str. 76-81. Prototip klasifikacij uporabe prostora / Franc Zakrajšek: str. 82-87. Predlogi za spremembe sistema nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča v mestu Ljubljana / Franc Zakrajšek: str. 88-89. Delovno gradivo za glosar izbranih pojmov, vezanih na področje množičnega vrednotenja nepremičnin / Franc Zakrajšek: str. 90-97. Referat Real Property Mass Appraisal in Economies in Transition / Franc Zakrajšek: str. 99-117. Referat Site Value Tax System in Ljubljana City / Franc Zakrajšek: str. 118-124.
Interna oznaka naloge: UI-1716.
Bibliografija: str. 125-134 in ob posameznih poglavjih.
Povzetek ; Synopsis.
Keywords: nepremičnine -- informacijski sistemi -- ekspertni sistemi