Primerjava 400 kV kabelske povezave s 400 kV nadzemnim vodom

Podzemni kabli se uporabljajo v elektroenergetskih omrežjih skoraj povsod po Evropi in svetu, kjer obstajajo ekološke, zgodovinske ali druge potrebe v družbi, ki opravičujejo ustrezno višje stroške takšnih povezav. Podzemne povezave na najvišjih napetostnih nivojih so sicer še vedno redke, vendar je...

Popoln opis

Shranjeno v:
Bibliografske podrobnosti
Main Authors: Voršič, Žiga. (Author), Voršič, Jože. (Author)
Format: Book Chapter
Jezik:Slovenian
Teme:
Sorodne knjige/članki:Vsebovano v: Zbornik
Oznake: Označite
Brez oznak, prvi označite!
Opis
Izvleček:Podzemni kabli se uporabljajo v elektroenergetskih omrežjih skoraj povsod po Evropi in svetu, kjer obstajajo ekološke, zgodovinske ali druge potrebe v družbi, ki opravičujejo ustrezno višje stroške takšnih povezav. Podzemne povezave na najvišjih napetostnih nivojih so sicer še vedno redke, vendar je napredek tehnologije v zadnjih letih omogočil zmanjšanje razmerij v stroških do takšne ravni, da je tudi na teh nivojih opazen povečan interes. V nadaljevanju je predstavljen pregled prednosti in nekaterih slabosti pri uporabi podzemnih povezav, stanje tehnike pri različnih tehnologijah in razlogi za različne ekonomske ocene.
Underground cables are used in electricity network in Europe and in the world in areas, where they need to be used because of the ecologically, historicaly and other demands in the society, which justyfies suitably higher costs of such connections. Underground connections on the highest voltage are rare, but the tehnological progress in last years caused increased interes for such connections. There is an overwiew of some disadvantages and advantages for underground connections described in this paper.
Opis knjige/članka:Bibliografija: str. 7.
Fizični opis:Str. 1-7.
ISBN:9789612481568