Sodobna slovenska kratka potopisna pripoved /

Razprava se omejuje na izbor slovenskih kratkih potopisnih pripovednih besedil, ki so jih v zadnjem desetletju v zbirkah izdali naslednji avtorji: Sonja Porle, Barva sladke čokolade, 1998, Pavle Rak, Zlati ptič na kobrini glavi, 2002, Ervin Hladnik - Milharčič, Pot na Orient, 2009 in Evald Flisar, Z...

Popoln opis

Shranjeno v:
Bibliografske podrobnosti
Glavni avtor: Bošnjak, Blanka. (Author)
Format: Book Chapter
Jezik:Slovenian
Teme:
Sorodne knjige/članki:Vsebovano v: Sodobna slovenska književnost
Oznake: Označite
Brez oznak, prvi označite!
Opis
Izvleček:Razprava se omejuje na izbor slovenskih kratkih potopisnih pripovednih besedil, ki so jih v zadnjem desetletju v zbirkah izdali naslednji avtorji: Sonja Porle, Barva sladke čokolade, 1998, Pavle Rak, Zlati ptič na kobrini glavi, 2002, Ervin Hladnik - Milharčič, Pot na Orient, 2009 in Evald Flisar, Zgodbe s poti, 2000. V obravnavo so uvrščene potopisne pripovedi, ki imajo hibridne žanrske in formalne značilnosti, hkrati pa lahko vsebujejo elemente fikcije. Obravnavane kratke potopisne pripovedi se povezujejo v širše diskurzivne kontekste sodobne družbe in se prepletajo s kulturnimi, postkolonialnimi in globalnimi ekološkimi vprašanji.
The discussion is limited to a selection of short Slovene travelogues which have been published in the past decade in collections by the following authors: Sonja Porle, Barva sladke čokolade, 1998, Pavle Rak, Zlati ptič na kobrini glavi, 2002, Ervin Hladnik - Milharčič, Pot na Orient, 2009, and Evald Flisar, Zgodbe s poti, 2000. The discussion includes travelogue narrations, which have hybrid genre and formal characteristics, and at the same time elements of fiction. The short travelogue stories discussed are connected to the wider discursive contexts of modern society and to cultural, postcolonial and global ecological questions.
Fizični opis:Str. 41-47.
Bibliografija:Bibliografija: str. 46-47.
Izvleček v slov. in angl.
ISBN:9789612373832