Lojze Lebič - solistična klavirska dela : diplomsko delo /

Diplomsko delo je teoretično sestavljeno iz dveh delov. Uvodoma je predstavljeno življenje in delo skladatelja Lojzeta Lebiča in njegovo delovanje na različnih področjih, v nadaljevanju pa analiza njegovih solističnih klavirskih skladb; Sonatina No. 1, Prelude, Preludij in etuda, Suita za klavir, Im...

Popoln opis

Shranjeno v:
Bibliografske podrobnosti
Glavni avtor: Sitar, Rok, 1985- (Author)
Drugi avtorji: Feguš, Maksimiljan. (Thesis advisor)
Format: Thesis Knjiga
Jezik:Slovenian
Izdano: Maribor : [R. Sitar], 2015.
Teme:
Online dostop:https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?id=48538
Oznake: Označite
Brez oznak, prvi označite!
Opis
Izvleček:Diplomsko delo je teoretično sestavljeno iz dveh delov. Uvodoma je predstavljeno življenje in delo skladatelja Lojzeta Lebiča in njegovo delovanje na različnih področjih, v nadaljevanju pa analiza njegovih solističnih klavirskih skladb; Sonatina No. 1, Prelude, Preludij in etuda, Suita za klavir, Impromptus I-IV, Sonet in Črno belo. V diplomskem delu so uporabljene metoda analiza in sinteze, zgodovinska metoda, deskriptivna metoda, komparativna metoda, metoda generalizacije in specializacije.
The thesis consists theoretically of two parts. The first part presents the life and work of composer Lojze Lebič in different work areas. The second part in an analysis of his solo compositions for piano: Sonatina No. 1, Prelude, Prelude and etude, Suite for piano, Impromptus I-IV, Sonet and Black. White. Thesis uses methods such as analysis, synthesis, historical method, descriptive method, comparative method, generalization and specialization.
Opis knjige/članka:Mentor Maksimiljan Feguš.
Fizični opis:VIII, 177 f. : ilustr., note ; 30 cm.
Bibliografija:Bibliografija: f. 94-98.
Povzetek ; Abstract.