Razvoj in učinki turizma v Rogaški Slatini

V prvem delu monografije avtor predstavlja poglavitne faze razvoja zdravilišča in značilnosti turističnega prometa v Rogaški Slatini, pri čemer poudarja odvisnost od turističnega povpraševanja in ponudbe, pa tudi od spreminjajočih se gospodarskih, družbenih in političnih razmer. Posebej izpostavlja...

Popoln opis

Shranjeno v:
Bibliografske podrobnosti
Glavni avtor: Horvat, Uroš, 1961- (Photographer, Cartographer)
Drugi avtorji: Lenarčič, Matevž. (Photographer), Šabec, Nada. (Translator), Jeršič, Matjaž. (Author of introduction, etc.)
Format: eKnjiga
Jezik:Slovenian
Izdano: Ljubljana : Založba ZRC, 2013.
Serija:Geografija Slovenije ; 4
Teme:
Online dostop:http://giam.zrc-sazu.si/sites/default/files/9616358308.pdf
dostopno v sistemu Biblos lib
Dostop z namenskega računalnika v prostorih NUK
Oznake: Označite
Brez oznak, prvi označite!
Opis
Izvleček:V prvem delu monografije avtor predstavlja poglavitne faze razvoja zdravilišča in značilnosti turističnega prometa v Rogaški Slatini, pri čemer poudarja odvisnost od turističnega povpraševanja in ponudbe, pa tudi od spreminjajočih se gospodarskih, družbenih in političnih razmer. Posebej izpostavlja postopno izgubljanje vodilne vloge Rogaške Slatine med slovenskimi zdravilišči. V drugem delu je predstavljen demografski, gospodarski in prostorski razvoj naselja. Ker je Rogaška Slatina gospodarsko polifunkcionalen turistični kraj, je poudarjen vpliv zdraviliško-turistične in industrijske dejavnosti na razvoj in sestavo delovnih mest, dinamiko prebivalstvene rasti ter ekonomsko sestavo prebivalstva in gospodinjstev. Analiziran je tudi odnos prebivalstva do zdraviliško-turistične dejavnosti v naselju.
Opis knjige/članka:Nasl. na nasl. zaslonu.
El. publikacija v pdf formatu obsega 220 str.
Opis vira z dne 11. 10. 2013.
Bibliografija:Bibliografija.
Izvleček ; Abstract.
ISBN:9789612544966