Vrtičkarstvo v Ljubljani

Vrtičkarstvo je nastalo zaradi družbenih, gospodarskih in prostočasnih potreb človeka v mestnem okolju, najprej v industrijskih srednjeevropskih deželah, od koder se je razširilo v vse razvite države sveta. Na območju Ljubljane so bila stihijsko rastoča vrtičkarska območja razporejena po vsem ravnin...

Popoln opis

Shranjeno v:
Bibliografske podrobnosti
Main Authors: Jamnik, Brigita, 1966- (Author), Smrekar, Aleš, 1967- (Photographer), Vrščaj, Borut. (Author), Kladnik, Drago, 1955- (Author)
Drugi avtorji: Erhartič, Bojan. (Photographer), Komac, Blaž. (Photographer), Nagy, Tine. (Photographer), Nartnik, Miha. (Photographer), Polajnar Horvat, Katarina. (Photographer, Cartographer), Grčman, Helena. (Reviewer), Plut, Dušan, 1950- (Author of introduction, etc.), Janković, Zoran, 1953- (Author of introduction, etc.), Dolinar, Marija, 1929- (Author of introduction, etc.)
Format: eKnjiga
Jezik:Slovenian
Izdano: Ljubljana : Založba ZRC, 2013.
Serija:Geografija Slovenije, 21
Teme:
Online dostop:dostopno v sistemu Biblos lib
http://giam.zrc-sazu.si/sites/default/files/9789612541507.pdf
Dostop z namenskih računalnikov v prostorih NUK
Oznake: Označite
Brez oznak, prvi označite!
Opis
Izvleček:Vrtičkarstvo je nastalo zaradi družbenih, gospodarskih in prostočasnih potreb človeka v mestnem okolju, najprej v industrijskih srednjeevropskih deželah, od koder se je razširilo v vse razvite države sveta. Na območju Ljubljane so bila stihijsko rastoča vrtičkarska območja razporejena po vsem ravninskem delu. Vrhunec v razprostranjenosti so dosegla v devetdesetih letih 20. stoletja. Knjiga je namenjena tako vrtičkarjem kot načrtovalcem mestnega razvoja, pa tudi študentom, politikom in vsem občanom, ki jim ni vseeno za prihodnji prostorski razvoj slovenskega glavnega mesta.
Opis knjige/članka:Nasl. z nasl. zaslona.
Opis vira z dne 22. 10. 2013.
El. publikacija v pdf formatu obsega 230 str.
Bibliografija:Bibliografija.
Izvleček ; Abstract.
ISBN:9789612545604
ISSN:1580-1594 ;