Književna esejistika in književna kritika = The literary essay and literary criticism /

Namen članka je prikazati, kako se je v zadnjem času slovenska literarna veda odzivala na književnokritiško in literarnoesejistično prakso. Glavna ugotovitev potrjuje predpostavko, da je v zadnjih desetih ali petnajstih letih nastalo več del, ki so pomembno dopolnila starejše zgodovinske in teoretsk...

Popoln opis

Shranjeno v:
Bibliografske podrobnosti
Glavni avtor: Štuhec, Miran, 1952- (Author)
Drugi avtorji: Pogačar, Timothy. (Translator)
Format: Book Chapter
Jezik:Slovenian
English
Teme:
Sorodne knjige/članki:Vsebovano v: Slovenska literarna veda danes
Oznake: Označite
Brez oznak, prvi označite!
Opis
Izvleček:Namen članka je prikazati, kako se je v zadnjem času slovenska literarna veda odzivala na književnokritiško in literarnoesejistično prakso. Glavna ugotovitev potrjuje predpostavko, da je v zadnjih desetih ali petnajstih letih nastalo več del, ki so pomembno dopolnila starejše zgodovinske in teoretske uvide. Če k temu dodam še druge znanstvene dogodke, potem je mogoče skleniti, da je literarna veda obe področji reflektirala vitalno in kompetentno.
The aim of this article is to show how recent Slovene literary scholarship has assessed literary criticism and the practice of the literary essay. The chief finding confirms the assumption that in the past decade and a half there have been many works that significantly expand previous historical and theoretical understandings. If other scholarly events are included, it is possible to conclude that literary scholarship vigorously and competently reflected upon both forms.
Opis knjige/članka:Besedilo v slov. in prevod v angl.
Št. proj. P6-0156.
Fizični opis:Str. 249-273.
Bibliografija:Bibliografija: str. 259-260, 272-273 in na dnu str.
Izvleček v slov. in angl.
ISSN:0350-6894