Dvojni mandat člana uprave delniške družbe /

V gospodarski praksi je že nekaj časa prisotna želja po enotnem vodenju, ki naj ne bi bilo oblikovano na podlagi kapitalskih povezav, koncernov, holdingov ipd. V ta namen se je izoblikovala ideja vodenja družb s personalno enako sestavo v smislu oblikovanja uprav družb, ki bi imele v svoji strukturi...

Popoln opis

Shranjeno v:
Bibliografske podrobnosti
Main Authors: Bratina, Borut. (Author), Jovanovič, Dušan, 1971- (Author)
Format: Book Chapter
Jezik:Slovenian
Teme:
Sorodne knjige/članki:Vsebovano v: Podjetje in delo
Oznake: Označite
Brez oznak, prvi označite!
Opis
Izvleček:V gospodarski praksi je že nekaj časa prisotna želja po enotnem vodenju, ki naj ne bi bilo oblikovano na podlagi kapitalskih povezav, koncernov, holdingov ipd. V ta namen se je izoblikovala ideja vodenja družb s personalno enako sestavo v smislu oblikovanja uprav družb, ki bi imele v svoji strukturi personalno isto zasedbo. Tako avtorja prispevka zasledujeta potrebo gospodarske prakse ter v ta namen izpostavljata korporacijske možnosti in dopustnosti realizacije ideje po dvojnem mandatu članov uprave, ki ga poizkušata opredeliti še iz vidikov ostale pozitivne zakonodaje v Republiki Sloveniji. Glede na relativno novost obravnavanega korporacijskega instituta, sta avtorja zavzela tudi določena stališča in ugotovitve, ki jih na koncu sestavka tudi sumarno predstavita.
Within economic practise is for some time present desire for unity policy making, but not on capital linkage or as associated companies. On that purpose shape the idea of policy making with alike personal structure into board of directors of corporations. Authors regardless of economic practise, put out the corporations possibilities and admissibilities for realization the idea of double mandate of directors into board of different competitive corporations. That corporate institute they try to define throught the rest of slovenian corporate law viewpoints. Because of the newness of the institutes, authors put out some standpoints and statements, which are summarize at the end of the article.
Fizični opis:str. 190-208.
Bibliografija:Bibliografija: str. 208.
ISSN:0353-6521