Uporaba standardiziranih maščob pri pitanju brojlerjev /
Piščanci so bili hranjeni z različnimi vrstami standardiziranih maščob v dodatku 3,9% pri BRO - S, 8,5 BRO - G, 8,6% BRO - F in 9,3% BRO - F2. Med dodanimi maščobami v krmilih pri končnih težah piščancev nismo ugotovili statističnih razlik. Najvišjo težo so dosegli piščanci skupine E - Bergafat 20 5...
Shranjeno v:
Main Authors: | , |
---|---|
Drugi avtorji: | |
Format: | Knjiga |
Jezik: | Slovenian |
Izdano: |
Maribor :
Visoka kmetijska šola,
1995.
|
Teme: | |
Oznake: |
Označite
Brez oznak, prvi označite!
|
LEADER | 01309nam a2200193 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | 8080388 | ||
003 | SI-MaCOB | ||
005 | 19960820000000.0 | ||
008 | 951222s1995 xv |||||||||||||| ||slv c | ||
040 | |a UMB |b slv |c SI-MaIIZ |d FKMB |e ppiak | ||
080 | |a 636 |2 do 4. izd. | ||
100 | 1 | |a Strelec, Vladimir. |4 aut | |
245 | 0 | 0 | |a Uporaba standardiziranih maščob pri pitanju brojlerjev / |c Vladimir Strelec, Marko Volk ; sodelavci Jože Nemec, Milan Repič. |
260 | |a Maribor : |b Visoka kmetijska šola, |c 1995. | ||
300 | |a 26 str. : |b tabele ; |c 30 cm. | ||
520 | |a Piščanci so bili hranjeni z različnimi vrstami standardiziranih maščob v dodatku 3,9% pri BRO - S, 8,5 BRO - G, 8,6% BRO - F in 9,3% BRO - F2. Med dodanimi maščobami v krmilih pri končnih težah piščancev nismo ugotovili statističnih razlik. Najvišjo težo so dosegli piščanci skupine E - Bergafat 20 50% standardne maščobe, 2,26 kg. Najnižjo težo pa beležimo pri kontrolni skupini F, 2.19 kg. Pri organoleptičnem testiranju smo pri skupini D ugotovili drugačen (neprijeten) vonj in okus tako, da v našoh pogojih ne priporočamo uporabe takšnih maščob. | ||
653 | 0 | |a brojlerji |a krma |a maščobe |a maščobne kisline |a živa teža |a konverzija |a organoleptična ocena mesa piščancev | |
700 | 1 | 2 | |a Volk, Marko. |4 aut |
700 | 1 | |a Nemec, Jože |