Uporaba standardiziranih maščob pri pitanju brojlerjev /

Piščanci so bili hranjeni z različnimi vrstami standardiziranih maščob v dodatku 3,9% pri BRO - S, 8,5 BRO - G, 8,6% BRO - F in 9,3% BRO - F2. Med dodanimi maščobami v krmilih pri končnih težah piščancev nismo ugotovili statističnih razlik. Najvišjo težo so dosegli piščanci skupine E - Bergafat 20 5...

Popoln opis

Shranjeno v:
Bibliografske podrobnosti
Main Authors: Strelec, Vladimir. (Author), Volk, Marko. (Author)
Drugi avtorji: Nemec, Jože
Format: Knjiga
Jezik:Slovenian
Izdano: Maribor : Visoka kmetijska šola, 1995.
Teme:
Oznake: Označite
Brez oznak, prvi označite!
LEADER 01309nam a2200193 i 4500
001 8080388
003 SI-MaCOB
005 19960820000000.0
008 951222s1995 xv |||||||||||||| ||slv c
040 |a UMB  |b slv  |c SI-MaIIZ  |d FKMB  |e ppiak 
080 |a 636  |2 do 4. izd. 
100 1 |a Strelec, Vladimir.   |4 aut 
245 0 0 |a Uporaba standardiziranih maščob pri pitanju brojlerjev /   |c Vladimir Strelec, Marko Volk ; sodelavci Jože Nemec, Milan Repič.  
260 |a Maribor :   |b Visoka kmetijska šola,   |c 1995. 
300 |a 26 str. :   |b tabele ;   |c 30 cm.  
520 |a Piščanci so bili hranjeni z različnimi vrstami standardiziranih maščob v dodatku 3,9% pri BRO - S, 8,5 BRO - G, 8,6% BRO - F in 9,3% BRO - F2. Med dodanimi maščobami v krmilih pri končnih težah piščancev nismo ugotovili statističnih razlik. Najvišjo težo so dosegli piščanci skupine E - Bergafat 20 50% standardne maščobe, 2,26 kg. Najnižjo težo pa beležimo pri kontrolni skupini F, 2.19 kg. Pri organoleptičnem testiranju smo pri skupini D ugotovili drugačen (neprijeten) vonj in okus tako, da v našoh pogojih ne priporočamo uporabe takšnih maščob. 
653 0 |a brojlerji  |a krma  |a maščobe  |a maščobne kisline  |a živa teža  |a konverzija  |a organoleptična ocena mesa piščancev 
700 1 2 |a Volk, Marko.   |4 aut 
700 1 |a Nemec, Jože