Doslej neznani urbar fare sv. Jurija v Škalah iz leta 1605 /

Avtor predstavlja novo odkriti urbar farne cerkve sv. Jurija v Škalah, nastal leta 1605. S pomočjo tega urbarja in s pomočjo primerjave podatkov urbarja iz leta 1510 in leta 1752 je želel prikazati razprostranjenost posesti škalske cerkve ter strukturo naturalnih dajatev in njihov prehod na denarne....

Popoln opis

Shranjeno v:
Bibliografske podrobnosti
Glavni avtor: Ravnikar, Tone. (Author)
Format: Book Chapter
Jezik:Slovenian
Teme:
Sorodne knjige/članki:Vsebovano v: Časopis za zgodovino in narodopisje
Oznake: Označite
Brez oznak, prvi označite!
Opis
Izvleček:Avtor predstavlja novo odkriti urbar farne cerkve sv. Jurija v Škalah, nastal leta 1605. S pomočjo tega urbarja in s pomočjo primerjave podatkov urbarja iz leta 1510 in leta 1752 je želel prikazati razprostranjenost posesti škalske cerkve ter strukturo naturalnih dajatev in njihov prehod na denarne.
The author presents newly discovered Land Register of St. George parish in Škale, created in the year 1605. The scope of this article was to present the extent of the property of the church in Škale, the structure of the tribute in nature and its transformation to the pecuniary tribute. The author compared the mentioned Land Register with data in Land Tegisters from the year 1510 and year 1752.
Fizični opis:str. 419-429 : Tabele.
Bibliografija:Opombe z bibliografijo tekoče pod besedilom.
ISSN:0590-5966