Spreminjanje pokrajine zaradi posegov človeka : (geografija in okoljska vzgoja) /

Mednarodna listina o geografskem izobraževanju (Komisija za geografsko izobraževanje) poudarja pomen okoljevarstvenega izobraževanja na vseh stopnjah in za vse ljudi. V obstoječih učnih načrtih za pouk geografije na stopnji osnovnega in srednjega izobraževanja pogrešamo okoljske vsebine, ki bi uspos...

Popoln opis

Shranjeno v:
Bibliografske podrobnosti
Glavni avtor: Vovk Korže, Ana. (Author)
Format: Book Chapter
Jezik:Slovenian
Teme:
Sorodne knjige/članki:Vsebovano v: Geografija v šoli
Oznake: Označite
Brez oznak, prvi označite!
Opis
Izvleček:Mednarodna listina o geografskem izobraževanju (Komisija za geografsko izobraževanje) poudarja pomen okoljevarstvenega izobraževanja na vseh stopnjah in za vse ljudi. V obstoječih učnih načrtih za pouk geografije na stopnji osnovnega in srednjega izobraževanja pogrešamo okoljske vsebine, ki bi usposabljale mlade za razumevanje aktualnih naravnih in družbenih procesov ter njihovih posledic v pokrajini. Namen prispevka je prikazati, kako lahko vključimo okoljske vsebine v osnovno in srednješolsko izobraževanje.
International Charta über die geographische Ausbildung (Kommision für die geographische Ausbildung) betont die Role des Umweltschutzunterichtes für "alle Leute auf alle Stufen". In der Grund- und Mittelschule haben wir bei dem Geographieunterricht fast keine Hinweise für die Einknüfung der Inhalte, die eine ökologische Problematik darstellen. So haben die Junge geringe Möglichkeiten für das Verständnis der aktuellen natürlichen und gesellschaftlichen Prozesse und deren Folge in der Landschaft. So befast sich dieser Beitrag damit: wie können wir im Ramen Geographieunterricht die ökologische Inhalte in Grund- und Mittelschule einzuschliessen?.
Fizični opis:str. 100-104.
Bibliografija:Bibliografija: str. 104.
ISSN:1318-4717