Ability of NIR spectroscopy to predict meat chemical composition and quality - a review /
In contrast to conventional methods for the determination of meat chemical composition and quality, near infrared spectroscopy (NIRS) enables rapid, simple and simultaneous assessment of numerous meat properties. The present article is a review of published studies that examined the ability of NIRS...
Shranjeno v:
Main Authors: | Prevolnik, Maja. (Author), Čandek-Potokar, Marjeta. (Author), Škorjanc, Dejan. (Author) |
---|---|
Format: | Book Chapter |
Jezik: | English |
Teme: | |
Sorodne knjige/članki: | Vsebovano v:
Czech Journal of Animal Science |
Oznake: |
Označite
Brez oznak, prvi označite!
|
Podobne knjige/članki
-
Uporabnost NIR spektroskopije za določanje lastnosti mesa : doktorska disertacija /
od: Prevolnik, Maja.
Izdano: (2011) -
Uporabnost NIR spektroskopije za napovedovanje kemične sestave mesa in mesnih izdelkov : diplomsko delo /
od: Drevenšek, Andreja, 1988-
Izdano: (2010) -
Določanje kakovosti maščob v prašičjem mesu in slanini z bližnjo infrardečo spektroskopijo : magistrsko delo /
od: Jurkovič, Valerija.
Izdano: (2019) -
Napovedovanje kemične sestave krme z NIR spektroskopijo : diplomsko delo /
od: Štalekar, Alenka.
Izdano: (2015) -
Edible 3D bioprinted scaffolds for growth of cultured meat
od: Vajda, Jernej., et al.